Új kezdeményezés!
A Budapest Budavár RC részéről a Világszövetség felé javaslattal éltünk:
A Rotary International az édesvíz védelmére új világprogramot hirdethet meg. Ez közvetlenül kapcsolódhat az UNESCO "Millenium Development Goals"-hoz, amit 2015-ig hirdettek meg.

Fenti program előkészítésére február 2-án Párizsban, az UNESCO épületében Szöllősi-Nagy András irodajában és vezetésével programindító megbeszélés volt, ahol az UNESCO részéről jelen volt Jeanne Damlamian (Senior Programme Specialist) és Maarten W. Blokland, a Delft-i UNESCO Institute for Water Education rektorhelyettese. A Rotary-t Peter Fritz RC Lepzig Past Governor, Fünter Fleischmann RC Salzburg Past Governor (feleségével) és Kordos László RC Budapest-Badavár Past President képviselte. Magyar Rotary részről a következő javaslatok hangzottak el:
- az új világprogram meghirdetésének közvetlen előterjesztésére a háttér ismeretében most és itt van a legalkalmasabb lehetőség, amit a 100 éves konvención a Világelnök be is jelenthet.
- A Világprogramban kiemelt helyet kapjon az (1) oktatás, elsősorban a Harmadik Világban, (2) valamint District és Club szinten a helyi megoldandó feladatokra építendő projectrendszer.
Az UNESCO megbeszélésen mindkét fél támogatta a világprogram- javaslat beindítását, közvetlenül (UNESCO főigazgató>Rotary világelnök), közvetve a Governorok szintjén, valamint az adott nemzetek UNESCO Bizottságainak bevonásával.

Past president-jeink Kordos László és ötletgazdánk a klub részéről Reich Gyula reméli, hogy a Budapest-Budavár Rotary Club-ból indult kezdeményezés eléri célját.