A gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatása

Az Autista Segítő Központnak a gyöngyösi Ferences Rendház ad otthont a Rendháztól fizikailag leválasztva. Jelenleg 15 fő 14 éven aluli gyermek kap szakszerű és szeretetteljes képzést heti bentlakásos rendszerben.

A düsseldorfi Ferences Rendház, a Rend regionális központja és így magyarországinak is felügyelője, 2002-ben 8 millió forint értékű gyógyászati és terápiás eszközt, felszerelési tárgyat, ruhaneműt ajándékozott az Autista Segítő Központnak.

A Mülheim an der Ruhr Rotary Klub és a Budapest-Budavár Rotary Klub "matching grant" keretében a Rotary Internationaltól 22.500.- USD-t kapott az Autista Segítő Központ támogatására. a két Klub szintén biztosított 22.500,- USD-t, így teljes összegben 45.000,- USD-t tudtunk az Autista Segítő Központ belső építészeti kialakítására fordítani Rotary támogatásként 2002-ben.

A rászoruló gyermekek nagy száma miatt az Autista Segítő Központ bővítése folyamatos igény. Lehetőségeinket figyelembe véve a Központot továbbra is támogatni fogjuk.

Az Autista Segítő Központ kialakításán túlmenően folyamatban van Gyöngyös határában külföldi minta alapján egy úgynevezett "autista farm" kialakítása, ahol az iskolából kikerült autista felnőttek foglalkoztatását oldják meg, hogy ezek a felnőttek életüket ne elmegyógyintézetben fejezzék be, hanem számukra kellemes közösség tagjaként a társadalom hasznos tagjai lehessenek. A farm létrehozásához további támogatások szükségesek.