„Rotary Elismerés” (emlékplakett és oklevél)
az elvárható, de ritkán bekövetkező mindennapi emberi cselekedetekért

A „Rotary Elismerést” a Budapest-Budavár Rotary Club a későbbiekben azoknak az embertársainknak kívánja átadni, akiknél a hétköznapi életben még szokatlan, ugyanakkor elvárható és megtehető, de csak ritkaságként megvalósuló „apró” emberi cselekedetet tapasztalja.
Természetesen nem kaphat minden jószándékú ember „Rotary Elismerést”, ezért az adományozottak és a velük együtt cselekvő-érző emberek olyan közösséget alkotnak, akik életfelfogása és gyakorlata megfelel a Rotary által megkívánt magas erkölcsi értéknek.

Felhívás!

A Budapest Budavár RC javasolja az 1910 District klubjainak, hogy csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz. Kérjük, hogy csatlakozási szándékukat az alábbi e-mail cimre, dr. Kordos László Past Presidenthez juttassák el: kordos@mafi.hu

Az első „Rotary Elismerés”, az ismeretlen taxisnak

A Budapest-Budavár Rotary Club az általa alapított elismeréssel jutalmazza azt az ismeretlen taxist, aki 2004. április 2-án, kora délután Budapesten, a Hermina úton, közel a Kós Károly sétányhoz, a nagyforgalmú úton autójából kiszállva, a veszélyes úton segítséget nyújtott egy eltévedt, fiatal vak lánynak.

Tapolca, 2004. június 12.