Ez történt februárban

Makkai János történészprofesszor előadását hallhattuk és látthattuk. Kordos Laci előzetes bemutatójában a magyar régészet fenegyerekeként aposztrofálta kedves vendégünket. Előadásában az általa feltárt szegvári leletekről beszélt.Ezek a  több ezer éves késő újkori kultikus szobrok a germán a hettita és görög kultúra egybefonódását és együttélését bizonyítják. Cáfolva a korábbi feltevéseket melyek szerint ezek a kultúrák egymástól függetlenül fejlődtek.

A remek stílusú anekdotákkal fűszerezett előadáson közelről is megnézhettük a már említett szobrokat.


Különleges és rendhagyó volt a február 15-i ülésünk, Sebestyén Szilvia meghívására aki az Első Magyar Makrobiotikai Intézet vezetője, egy vacsorával egybekötött előadáson vettünk részt az intézményben.

A makrobiotika olyan főzési és táplálkozási módszer, melynek segítségével bárki képes arra, hogy kiküszöbölje a káros környezeti hatásokat, az ipari táplálékok veszélyeit és helyre állítsa az idők folyamán felborult egyensúlyt, mely természetszerűleg meg volt, közte és környezete között. Mindennek eredményeként helyreáll az egészsége. A fizikai egészség helyreállításával pedig kiegyensúlyozottá, nyugodttá, toleránsabbá válik.

Tagjaink számára kicsit szokatlanok voltak a fogások de mindenki jóízűen végigette  a nem mindennapi menüt.

Az estet a közös éneklés és lazító körtánc zárta.


A hagyományos karácsonyi forralt bor akciónk eredményeként újra tudtunk segíteni a Venetianer utcai iskolának. Ezúttal egy egy nagy teljesítményű számítógépet adtunk át Benson Robi szervezésében. Az iskola igazgatója és kollégái nagy örömmel fogadták a gépet hiszen ilyen nagy teljesítményű gépük nem volt eddig és nagy hasznukra lesz a fejlesztési programjukban.


Makovecz Benjámin műfordító a 20.század egyik legnagyobb hatású írójáról Arthur Koestlerről tartott előadást.Egy rendkívül változatos és nagy ívű pályát befutó magyar származású szerző életét és munkásságát ismerhettük meg.