Ez történt szeptemberben

Kihelyezett klubülés volt Kovács Ernő elnök barátunk Bimbó úti házában, kerti parti formájában, 17 klubtag és 13 vendég, összesen 30 fő részvételével.

Fejedelmi volt az ellátás,többek közt háziasszonyunk Zsuzsa remekműve, a bográcsban készült csülkös zúzapörkölt. Kétféle változat is volt: normál és csípős. A krónikás a csípősről tud nyilatkozni: egyszerűen felülmúlhatatlan volt.De a rakott palacsinta is a gasztronómia csúcsait ostromolta.(...sikerrel) Mindehhez ausztrál cseregyerekünk gitárjátékával szórakoztatta a társaságot.

Elnök urunk és élete párja feledhetetlenül kellemes estét szerzett valamennyiünknek.

A jó közérzethez az is hozzájárult, hogy a gondos előrelátással magunkkal vitt meleg holmiknak csak egy részére volt szükség, részben a kitűnő és nagy választékban felvonultatott pálinkák miatt, részben mert az este enyhébb volt az előző napokénál.


Vendégünk volt, Einspach Gábor igazságügyi festmény és műtárgy szakértő, az ART magazin felelős főszerkesztője, az Iparművészeti Egyetemen művészettörténet tanára.
Rendkívül érdekes előadásában a magyarországi műkincsek restituciós helyzetét elemezte.Visszakaphatja -e a magyar állam illetve az eredeti tulajdonosok és leszármazóik az elhurcolt vagy államosított műtárgyakat?


Gratulálunk Falvay Attila barátunknak!
A Nemzeti Filharmonikusok minden évben megválasztják saját soraikból az év zenészét. Idén őrá esett a választás, ami igen nagy megtiszteltetés.


Előadónk volt, Gottfried Barna a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár főlevéltárosa. Történelmünk egy elfeledett és fel nem tárt epizódjáról a székely hadosztályról beszélt.
Okos gondolkodással, céltudatos cselekvéssel a Trianon miatt, az országot ért károkat lényegesen mérsékelni lehetett volna.


Meglátogattak bennünk, Csáki Mihály és Klozi Tibor barátaink Újvidékrő(Novi Sad, Szerbia)akik az RC Novi Sad-Dunav tagjai.
A klub 2005. májusában alakult, 24 tagjuk van. Klubülésük minden kedden 20 órakor Péterváradon, a Trag étteremben van.