Ez történt októberben

Októberben első vendégünk Kiss Ferenc volt.
Ő eredetileg Zeneakadémiát végzett képzett zenész, de már régóta kéziratgyűjtő és irodalomkutató. Övé a legnagyobb hazai dedikált könyvgyűjtemény.
Elhozott néhány rendkivül értékes és érdekes könyvritkaságot.
Megnézhettük a vizsolyi biblia erdeti példányát vagy a legkisebb magyar ősnyomtatványt.
Emlékezetes estét szerzett a klubnak.
Köszönjük.


Gajdics Ottó a HírTV műsorokért felelős vezérigazgató-helyettese volt előadónk.Elmondta hogyan működik egy ilyen "hírgyár".
Vallja,hogy  HírTV értékorientált, vállalja a nemzeti konzervatív értékrendet, ennek mentén szerkesztik a híradókat és a műsorokat.
Amíg a kereskedelmi TV-k kuriózumokat, extrémet keresnek és mutatnak be, a HírTV azon értékeket keresi, amelyben a szerkesztők és a munkatársak hisznek.

A temesvári Téka Rotary Club meghívására klubunk ellátogatott Temesvárra.
A kirándulás nagyon jól sikerült,vendéglátóink nagyon nagy szeretettel és szervezettséggel fogadták klubunkat.
A program "távirati stílusban",elnökünk beszámolója alapján a következő volt:
Sütő András sírjának megkoszorúzása, közös vacsora az RC Marosvásárhely Téka tagjaival, Parajd sóbánya, Korond vásárlás, Szováta , ebéd, fürdés illetve séta, Vármező pisztrángvacsora. Vasárnap piac, Kultúrpalota és indulás haza.
Köszönjük a szívélyes fogadtatást! Biztosan fogunk még találkozni.


Nálunk járt az általunk jól ismert Hermann Körnert, aki alapítója a Német-Magyar Országbizottságnak. A Landerausschuss kifejezést megállapodás szerint így fordítják,pontosan Országok Közti Bizottság, de ez hosszú, a “Baráti Társaság” és hasonló kifejezéseknek pedig még rossz íze van. Az utóbbi években kicsit “leült “ a LA., most új lehetőségek merültek fel az együttműködésben.
A LA nem egy zártkörű társaság, minden rotarista részt vehet a munkájában, várják is a közreműködőket.
Hermann Körner óriási munkát végzett ennek a rendszernek a kialakításában és működtetésében. Minden információ megtudható a www.rotary-hungary-germany.org honlapról.