Ez történt augusztusban

Lezajlott a JDS2 budapesti közönségtalálkozója. Kb. 25 rotarista vett részt rajta, a szépen sikerült pólókban (köszönet a pólókért Benson Robinak! A költségeket a GWP Magyarország Alapítvány állta.)

 Az eseményen jelen volt Kovács Kálmán a környezetvédelmi minisztérium államtitkára, Kóthay László szakállamtitkár,  és Philip Weller a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (Bécs) főtitkára és az expedíció tudományos vezetője Csányi Béla.

Úgy érzem méltóképpen mutattuk meg, hogy a rotarista közösség érzékeny a környezetvédelmi ügyek iránt, és kész tevőlegesen is hozzájárulni a gondok megoldásához! Köszönet mindenkinek, aki jelenlétével demonstrálta ezt! Külön köszönet azoknak, akik a szervezésben sok munkát végeztek – őket kérem, hogy ezt a köszönetet továbbítsák a részt vevő társkluboknak, a rotaractosoknak is!

Az eseményt követően beszélgettünk Hermann Körner barátunkkal, a Rotary Német- Magyar Együttműködési Bizottság elnökével. Hermann biztosított minket arról, hogy a Bizottság támogatná a Duna menti Rotary Clubok regionális együttműködését, ha ezt a Rgensburgi Millenium és a Budapest Budavár kezdeményezi. Alkalmam volt erről Philip Wellerrel is szót váltani, aki örömmel üdvözölte ezt.

Varjú Gyuszi barátunkat - mint „regensburgi összekötőt” -  kérem, hogy mindezekről  Alfredot és Pfhul barátunkat értesítse.