Ez történt március-júliusban

Márciusban rendezték szegedi barátaink a PET-SETS ülést, ahová a az ország minden rotary klubjából érkeztek résztvevők,hogy felkészüljenek a következő rotary évre.
Klubunk tagja Balogh Gyuri lett a Distric-t titkára.
A rendezvény zárásaként színvonalas műsorral kedveskedtek a rendezők.


Május 24-én a Földtani Intézetben került megrendezésre a Duna vízvédelmével kapcsolatos témával, az ICPDR, a KvVM és GWP bécsi és hazai szervezésében  II. Duna Box (Dunai ismerettár) c. iskolai vetélkedő döntője. Több mint 300 iskola jelentkezett két korcsoportban, 3-3 fős csapattal. A versenyt az RC Budapest-Budavár is támogatta.Reich Gyula barátunk volt a zsüri elnöke.


Kordos Laci barátunkat köszöntöttük 56.születésnapján. 


Sipos János a Régi magyar népzene ma élő tipusai ázsiában címmel tartott előadást. 


Nagy meglepetést érte Falvy Zoli barátunkat a Klub egyöntetü döntése alapján Paul Harris  díjat kapott,melyet Tihanyi Zoltán adott át.


Az Éltes Mátyás iskola évzáróján Tihanyí Zoltán és Enghy Csaba vett részt. A megható és jól szervezett ünnepségen a ballagást gazdag műsor kisérte. A tanárok fantasztikus dolgokat műveltek az igen nehezen nevelhető gyerekekkel. A Nagy Gyula által felajánlott bútoroknak és a borkínálásból vett laptopnak nagyon örültek. A klub két ajándékot kapott, és az ülésen kibontva az egyik díszes csomagolást kiderült, hogy azok a gyerekek által készített és bekeretezett festményeket tartalmazzák. A jelenlegi és jövőbeni elnök úgy döntött, hogy a képeket az iskoláért sokat tett Nagy Gyulának és Benson Róbertnek adja, és megemlékeztünk az iskola korábbi legjelesebb patronálójáról, néhai Kemény Nándorról is.


Júliusban új tagot vettünk fel Kardos Zsolt személyében.


A 2008/2009 év elnöke Enghy Csaba lett,az új elnök jóféle szilvapálinkával köszönte meg a bizalmat.