Ez történt 2010 januárjában

Nagy Katalin  az Újpesti Speciális Általános Iskola tanára, és a Diák Önkormányzat Elnöke volt vendégünk.

Benson Róbert áttekintette az iskolával ápolt régi kapcsolatunk történetét, és átadta  ajándékunkat egy laptopot, amivel az iskola munkáját támogatjuk.


Új taggal bővült klubunk Juhász László barátunk személyében, aki már több mint egy éve részt vesz közösségünk munkájában.

Sikeresen megküzdött a négy kérdés próbájával, így megérdemelten tűzte fel Kordos László elnökünk a rotary jelvényt a mellére.

Isten hozott kedves barátunk!


Cseri Miklós kormányzó volt a vendégünk.

Részletek a jegyzőkönyvből:

„Cseri Miklós Kormányzó elmondta, hogy nosztalgikus érzésekkel jött közénk, 1993 és 1997 között minden szerdán a klubunkban volt – innen indult Rotarista pályafutása, anyaklubjaként tekint ránk. Kegyelettel emlékezett meg az azóta eltávozott régi barátainkról. Értékelte a klubunk összejöveteleinek emberi, közvetlen hangnemét, légkörét – elmondása szerint ilyen összetartozás-érzést az eddigi 14 klublátogatása során nem érzett még, mint ami köreinkben tapasztalható.

Három gondolat foglalkoztatta ide jövet:

  • jó érzés lehet itt alapítónak lenni,
  • ez a klub egy „kibocsátó” klub. Ezt igazolja a Districtben dolgozók nagy száma.
  • klubunk pár év leforgása alatt (önmagát is beleértve) 2 kormányzót adott a magyar Rotarynak”

„Két nyomot is szeretne hagyni maga után.

  1. elindítani a Rotary évkönyv kiadásának hagyományát – minden Kormányzónak legyen a hattyúdala a történtek összefoglalása július 1 és év vége között
  2. A Bölcsek Tanácsának ötlete nyomán összefoglalni a régi és újkori Rotary történetét: az összefüggéseit meg kellene írni tényszerűen,  eseményszerűne, a társadalmi keretekbe helyezve, minek árnyékában tűnt el vagy élte virágkorát a magyar Rotary.

Végül kérte a jelenlevőket: osszák meg ezt a jó hangulatot, közvetlenséget, barátságot, segítőkészséget másokkal! Kérte, segítsük őt a lehetséges eszközeinkkel, ha egyetértünk az általa elmondottakkal!”